Brunswick respekterer dine bekymringer rundt personvern og setter pris på forholdet til deg. 

Gjelder fra: [17. mai 2018]

Brunswick respekterer dine bekymringer rundt personvern og setter pris på forholdet til deg. 

Denne personvernpolitikken gjelder for informasjon som er innhentet av Brunswick Corporation, deres tilknyttede selskaper og datterselskaper («Brunswick», «vi» eller «oss»), offline eller online, inkludert, men ikke begrenset til, alle nettsteder og apper som legger ut en lenke til denne personvernpolitikken (samlet «nettstedene»).

Denne personvernpolitikken forklarer hvilke typer informasjon vi innhenter, hvorfor vi behandler slik informasjon, det juridiske grunnlaget for behandlingen av slik informasjon, hvordan vi bruker slik informasjon, og hvem vi deler den med. Vår personvernpolitikk beskriver de tiltak vi foretar oss for å sikre informasjonens sikkerhet og de rettigheter du har som registrert person i forbindelse med informasjonen.  Vi vil også forklare hvordan du kan nå oss for å oppdatere kontaktinformasjon, fjerne navnet ditt fra adresselister, eller få svar på spørsmål du måtte ha om vår personvernpraksis. Les denne personvernpolitikken nøye.  Ved å fortsette å samhandle med nettstedene våre godtar du praksisene som beskrives i denne personvernpolitikken.

OPPDATERINGER TIL PERSONVERNPOLITIKKEN

Denne personvernpolitikken kan oppdateres med jevne mellomrom. Vi kan når som helst, og for eget forgodtbefinnende, endre denne personvernpolitikken. Hvis vi gjør vesentlige endringer i personvernpolitikken og dermed gir oss selv videre rettigheter til å bruke personopplysninger vi tidligere har innhentet om deg, vil vi be om ditt samtykke, enten via en e-post til din registrerte e-postadresse eller ved fremtredende innlegging på våre nettsteder.  Hvis vi har til hensikt å viderebehandle personopplysningene dine til andre formål enn det de ble innhentet for, vil Brunswick, før slik videre behandling, informere deg om det nye formålet og gi deg tilleggsopplysninger som kan være nødvendige for å sikre en rettferdig og åpen behandling . 

INFORMASJON VI INNHENTER

Vi innhenter personopplysninger, inkludert ditt navn, adresse, telefonnummer, arbeidsgiver, e-postadresse, passord for nettstedet, demografisk informasjon eller økonomisk informasjon, når du besøker nettstedene, oppretter en konto hos oss eller registrerer et produkt eller et kjøp på nettstedene. Noen av våre nettsteder tilbyr deg også muligheten til å samhandle med, fange eller lagre informasjon gjennom nettstedene, for eksempel bilder eller foruminnlegg.

Vi innhenter også automatisk informasjon om enheter du bruker til å samhandle med våre nettsteder. Informasjonen vi innhenter automatisk omfatter enhetsidentifikator, nettleser, nøyaktig geografisk plassering (med din viten og samtykke), informasjon om nettbruk innhentet via informasjonskapsler og sporingsbilder på våre nettsteder, og IP-adresse. Vi innhenter også automatisk informasjon om hvordan du bruker nettstedene, for eksempel hva du har søkt etter og vist på nettstedene.  Informasjonen som automatisk samles inn, vil bli knyttet til personlig informasjon du har oppgitt. 

FORMÅL OG JURIDISK GRUNNLAG FOR BEHANDLING AV INFORMASJON

Informasjonen vi innhenter, behandles for følgende formål:

  • For å bidra til funksjonene på nettsidene;
  • For å administrere daglige forretningsbehov, for eksempel administrering og forbedring av nettsidene;
  • For å analysere nettsidenes ytelse og funksjon;
  • For å forhindre svindel, håndheve nettstedenes brukervilkår, overholde alle aktuelle lover og konsernmessige rapporteringsforpliktelser, og til å håndheve Brunswicks avtaler;
  • For å analysere hvordan du bruker nettstedene og utføre andre markedsundersøkelser;
  • For å tilveiebringe og kommunisere med deg om våre produkter og tjenester;
  • For å gi deg annonser basert på dine interesser;
  • For å gi deg informasjon om mulige finansieringsmåter for kjøp av våre produkter;
  • For å  tilrettelegge for din samhandling gjennom nettstedet med andre kunder, herunder gjennom sosiale nettverk; og
  • For å sende deg ytterligere underretninger, kampanjer, forespørsler, brosjyrer og annet markedsføringsmateriale om nettstedene, produktene og tjenestene til våre virksomheter, tilknyttede selskaper, forretningspartnere og autoriserte forhandlere. 

Brunswick behandler denne informasjonen der vi har juridisk grunnlag for å gjøre det.  Det juridiske grunnlaget vi støtter oss på, vil være ett av følgende:

  • Du har samtykket i vår behandling av personopplysningene dine;
  • Behandlingen er nøyaktig for å oppfylle en kontrakt med deg eller en forespørsel du har kommet med;
  • Behandlingen er nødvendig for å overholde en juridisk forpliktelse som gjelder for Brunswick under EUs eller en medlemsstats lovverk; eller
  • Denne behandlingen er nødvendig for Brunswicks legitime forretningsformål som multinasjonal produsent av fritidsprodukter, for eksempel for å beskytte virksomheten vår og forstå kundene våre bedre.

Vi kan bruke personopplysningene dine til å utvikle en personlig profil om deg.  Vi kan bruke personopplysningene i profilen din til å svare på forespørsler om finansieringsalternativer for kjøp av produkter og tjenester fra oss.

Vis du har meldt fra til oss om at du ikke ønsker å bli kontaktet i markedsføringsøyemed, vil vi ikke sende deg markedsføringsinformasjon.      

Våre nettsteder innhenter ikke personopplysninger om dine aktiviteter på nett over tid eller på tredjeparters nettsteder eller nettbaserte tjenester.  Derfor gjelder ikke «ikke spore»-signaler som sendes fra nettlesere for våre nettsider, og vi vil heller ikke endre vår datainnhenting eller praksis for bruk ved mottak av et slikt signal.

Andre måter personopplysninger innhentes og behandles på, er som følger:

Informasjon du oppgir

 

Nøyaktig geolokasjonsinformasjon. For å kunne bruke enkelte av nettstedene kan det kreves at du tillater Brunswick å innhente din nøyaktige geolokasjon, med din viten og samtykke, for at vi skal kunne tilby deg et produkt eller en tjeneste.  Hvis du velger å ikke gi oss din nøyaktige geolokasjonsinformasjon, vil disse produktene og tjenestene ikke fungere slik de skal, og vi vil ikke kunne levere dem til deg.

 

Vi vil også bruke denne nøyaktige geolokasjonsinformasjonen til analyseformål, og vi vil dele din nøyaktige geolokasjonsinformasjon med tredjeparter, inkludert, men ikke begrenset til, forhandlere og parter som leverer målrettings-, annonserings- og analysetjenester. 

 

Informasjonsforespørsel. Hvis du ber om informasjon om våre produkter (f.eks. bestiller en brosjyre, en katalog eller et magasin), vil vi be deg om å oppgi personinformasjon og detaljer som f.eks. navn, e-postadresse, telefonnummer, hvordan du har tenkt å bruke det aktuelle produktet til, interesser osv. Du kan velge å komme med ytterligere kommentarer og forespørsler. Vi, eller den autoriserte forhandleren i ditt område, vil bruke informasjonen din til å sende opplysningene du ber om, og vi kan bruke disse opplysningene til å kommunisere med deg om våre produkter og tjenester i fremtiden.

 

Nyhetsbrev og annen kommunikasjon.  Vi kan tilby nettbaserte eller andre nyhetsbrev og annen kommunikasjon om produkter, tjenester og kampanjer. Når du registrerer deg som mottaker av slik kommunikasjon, vil vi be deg om personopplysninger som f.eks. navn, postadresse og e-postadresse. Vi, eller den autoriserte forhandleren i ditt område, vil bruke informasjonen til å sende deg kommunikasjonen du har bedt om og til å kommunisere med deg om våre produkter og tjenester.

Tilbakemeldinger, undersøkelser eller konkurranser.  Vi kan tilby deg muligheten til å delta i nettbaserte undersøkelser, henvendelser eller konkurranser. Opplysninger vi ber om kan omfatte kontaktinformasjon (f.eks. e-postadresse) og demografisk informasjon (f.eks. antall familiemedlemmer og inntektsgrupper). Deltakelse i undersøkelser, henvendelser og konkurranser er helt frivillig. Derfor står du fritt til å velge om du vil dele informasjon med oss. Vi, våre samarbeidspartnere eller den autoriserte forhandleren i ditt område, vil bruke informasjonen som er gitt til å melde fra til konkurransevinnerne og tildele premier, overvåke eller forbedre bruken av et eller flere nettsteder eller annonser, og til å gi samlet informasjon for markedsanalyser. Henvendelser kan være f.eks. post via det amerikanske postverket, andre budfirma eller (hvis angitt) e-post. 

Karrierer. Våre nettsteder kan inneholde en lenke til Brunswick Careers, slik at du kan søke etter ledige stillinger hos Brunswick og søke på slike stillinger ved å sende inn CV og annen personlig informasjon, for eksempel navn, kontaktinformasjon og jobbhistorikk. Vi bruker informasjonen du sender til å evaluere din interesse for arbeid og kontakte deg om mulige ansettelser. 

Finn en forhandler. Enkelte av nettstedene våre gjør det mulig for deg å finne en forhandler i nærheten, gjennom «finn forhandler»-skjemaet.  Der denne tjenesten er tilgjengelig, er den fullstendig frivillig, og du vil kunne velge om du vil oppgi personopplysninger.  For å kunne hjelpe deg med å finne en forhandler, vil vi be deg om opplysninger som f.eks. for- og etternavn, fullstendig postadresse og telefonnummer. Vi bruker denne informasjonen til å finne en forhandler i nærheten av deg, for å evaluere dine behov og for å kunne gi deg den beste og mest relevante tjenesten. Vi, eller den autoriserte forhandleren i ditt område, kan bruke informasjonen til å kommunisere direkte med deg om våre produkter og tjenester.

Nettsalg.

Brunswick-nettsteder. Våre merkevarer tilbys av Brunswick for salg rett fra nettstedene.  Hvis du handler med Brunswick via nettstedene, vil vi innhente opplysninger om deg for å behandle bestillinger.  Opplysningene vil innhentes enten av Brunswick eller av en autorisert ekstern betalingsbehandler. 

Tredjeparters nettsteder. Merkevarene våre tilbys også av autoriserte eksterne handelspartnere, gjennom nettsteder de eier og kontrollerer, som kan være lenket til våre nettsteder. Hvis du handler med en autorisert tredjepartspartner, vil kjøpet ditt bli gjennomført på nettsiden til den autoriserte tredjeparten, og være underlagt tredjepartens personvernpolitikk og brukervilkår. Du bør lese gjennom personvernpolitikken og brukervilkårene som gjelder for tredjepartens nettsted, og som derfor også gjelder for transaksjonen din.

Produktfinansiering og kredittrefinansiering. I enkelte tilfeller tilveiebringer vi lenker til tredjepartsleverandører for produktfinansiering og informasjon om kredittrefinansiering for noen av produktene våre.  Hvis en slik lenke er oppgitt, blir opplysningene dine sendt direkte til tredjepartsleverandøren. De mottas  ikke av våre selskaper.  Du bør lese gjennom personvernpolitikken og brukervilkårene som gjelder for tredjepartsleverandørens nettsted. 

Eierprogrammer og belønningsprogrammer. Noen av nettstedene våre tilbyr eierprogrammer, belønningsprogrammer og kuponger, og ber om kontaktinformasjon og informasjon om dine produktkjøp, slik at vi kan registrere deg i disse programmene og kommunisere med deg.

Produktregistrering.  Fra tid til annen kan enkelte av nettstedene våre tilbyr nettbasert produktregistrering. Ved å registrere produktet på nett godtar du at vi, våre samarbeidspartnere, en autorisert forhandler/tjenesteleverandør eller et eksternt reklamebyrå kan kontakte deg i forbindelse med produktregistreringen, for ulike formål, inkludert, men ikke begrenset til, for å levere produktmeldinger, der loven krever det, for kundeservice og/eller garantiassistanse, for å opprettholde Brunswicks databaser og forretningsprosesser, og/eller for å kontakte deg for formål som ellers er angitt i denne personvernpolitikken.

Henvisningstjenester.  Vi tilbyr en henvisningstjeneste som lar deg informere dine venner og andre bekjente om produkter og/eller informasjon som er tilgjengelig på (eller gjennom) Brunswicks nettsteder. Hvis du velger å bruke en slik henvisningstjeneste, gjelder følgende: e-postadresse(r) vil bli innhentet for å sende en enkelt e-post der du er angitt som avsender av e-posten.  Brunswick vil da være en tjenesteleverandør som tilrettelegger for slik levering.

Elektronisk levering til aksjonærer. Hvis du er aksjonær hos Brunswick og ønsker å motta aksjonærmaterialer på e-post, ber vi om at du registrerer deg for denne tjenesten på nettstedet Brunswick.com. Dersom du registrerer deg, får du også mulighet til å bruke stemmeretten din online. Hvis du er aksjonær i USA eller Canada, må du oppgi ditt personnummer eller skattenummer, e-postadresse og en firesifret PIN-kode. Hvis du er aksjonær i et land annet enn USA eller Canada, må du oppgi aksjonærkontonummer, e-postadresse og en firesifret PIN-kode. Vi bruker opplysningene du oppgir til å bekrefte at du er Brunswick-aksjonær, registrere deg for elektronisk leveringstjeneste og gir deg elektronisk levering og stemmetjenester dersom du ber om det. Du kan også oppdatere eller avbryte registreringen din på nettstedet ved å oppgi de samme opplysningene.

Informasjon vi innhenter automatisk.

Vi innhenter bestemte opplysninger automatisk når du besøker nettstedene våre, for eksempel hvor mange brukere som har besøkt nettstedene våre og hvilke sider du har brukt. Når du innhenter slik informasjon, lærer vi hvordan vi best kan tilpasse nettstedene til våre besøkende. Vi innhenter slik informasjon på ulike måter, f.eks. ved hjelp av «informasjonskapsler» og «usynlige sporingsbilder». I tillegg kan vi innhente IP-adresser, som forklart under.  Du finner ytterligere informasjon om vår bruk av informasjonskapsler i en et eget dokument med regler for informasjonskapsler [LINK].

Informasjonskapsler.  Som beskrevet i våre separate regler for informasjonskapsler [LINK] bruker vi, i likhet med mange andre selskaper, såkalte informasjonskapsler på enkelte av nettstedene våre. Informasjonskapsler er små kodesegmenter som legges inn på enhetene dine når du besøker bestemte nettsteder. Vi bruker informasjonskapsler for å kunne vite, for eksempel, om du har besøkt nettstedet før eller om dette er første gang, og for å kunne identifisere hvilke deler av nettstedene du kan ha størst interesse av. Informasjonskapsler kan gi deg en bedre opplevelse på nett, ved å lagre innstillingene du velger når du besøker et bestemt nettsted.

De fleste nettlesere vil forklare hvordan du kan nekte å godta nye informasjonskapsler, hvordan du kan bli informert hver gang du mottar en ny informasjonskapsel, og hvordan du kan deaktivere eksisterende informasjonskapsler. Du bør imidlertid være oppmerksom på at uten informasjonskapsler vil du ikke kunne dra full nytte av alle funksjonene på nettstedene.

Usynlige sporingsbilder.  Som beskrevet i vårt separate dokument med regler for informasjonskapsler [LINK], vil enkelte sider på nettstedene våre inneholde «usynlige sporingsbilder» (også kalt web beacons, pikselmerker og tomme GIF-er). Disse usynlige sporingsbildene gjør det mulig for tredjeparter å innhente informasjon som f.eks. IP-adressen til datamaskinen som lastet ned siden der sporingsbildet ligger; nettadressen til siden der sporingsbildet ligger; tidspunktet for når siden som inneholder sporingsbildet ble vist; hvilken type nettleser som ble brukt til å vise siden, og informasjon i informasjonskapsler angitt av tredjeparten.

IP-adresser.  En IP-adresse er en unik identifikator som enkelte elektroniske enheter bruker til å identifisere og kommunisere med hverandre på internett. Når du besøker nettstedet og/eller appen vår, viser vi IP-adressen til enheten du bruker til å koble til Internett. Vi bruker denne informasjonen til å finne enhetens generelle fysiske lokasjon og forstå de generelle lokasjonene til våre besøkende. Vi bruker også denne informasjonen til å gjøre nettstedet og/eller appen bedre.

ENDRINGER I FORRETNINGSSTRUKTUR

Vi forbeholder oss retten til å dele og overfør all informasjon knyttet til nettstedene våre, inkludert personopplysninger:

  • til en senere eier, medeier eller operatør av et eller flere av nettstedene; eller
  • i forbindelse med en konsernfusjonering, konsolidering eller omstrukturering, salg av i hovedsak alle våre aksjer og/eller aktiva, eller andre konsernendringer, inkludert, men ikke begrenset til, under en due diligence-prosess.

BARNS PERSONVERN

Våre nettsteder er beregnet på et generelt publikum, og ikke rettet mot barn under 13 år. Hvis vi får faktisk informasjon om at opplysninger vi innhenter er angitt av et barn under 13, vil vi slette disse opplysningene omgående.

KOBLING TIL KONTI PÅ SOSIALE NETTVERK

Noen av nettstedene våre lar deg logge på og tilknytte dine sosiale nettverkskonti, inkludert, men ikke begrenset til, Twitter, LinkedIn, Facebook, YouTube, Instagram og Pinterest, til Brunswick.

Når du bruker denne funksjonen, gir du Brunswick tillatelse til å få tilgang til alle elementer av profilinformasjonen du har gjort tilgjengelig for deling på slike sosiale nettverk, og til å bruke dem i samsvar med det sosiale nettverkets brukervilkår og denne personvernpolitikken. Sjekk personverninnstillingene i den sosiale nettverkskontoen for informasjon om hvilke data som deles med oss og andre tilkoblede applikasjoner, og for å administrere dataene som deles gjennom kontoen din, inkludert informasjon om dine aktiviteter på våre nettsteder. 

Hvis du vil koble en konto på sosiale medier fra Brunswick, må du sjekke innstillingene for den sosiale mediekontoen og leverandøren.

INFORMASJON VI DELER

Vi deler opplysninger du oppgir med våre tilknyttede selskaper, samarbeidspartnere og autoriserte forhandlere, for å kunne kommunisere med deg om deres produkter og tjenester, og for å sende deg ytterligere meldinger, kampanjer, henvendelser, brosjyrer eller andre markedsføringsmaterialer om nettstedet og produktene våre, og om tjenestene de tilbyr. Med din viten og samtykke vil vi også dele din nøyaktige geolokasjon med tredjeparter, inkludert, men ikke begrenset til, forhandlere og parter som leverer målrettings-, annonserings- og analysetjenester.

Vi deler også informasjon med tredjeparter som yter tjenester og tilveiebringer funksjoner på våre vegne for å støtte vår samhandling med deg, for eksempel ved å tilveiebringe våre produkter og tjenester, administrere undersøkelser eller konkurranser, være vert for produktanmeldelser eller for å kommunisere med deg. Disse tredjepartene er ikke autorisert av oss til å bruke eller dele informasjonen, bortsett fra der det er nødvendig for å utføre tjenester på våre vegne eller overholde juridiske krav.  Disse tredjepartene har ingen rettigheter til dataene.

I tillegg vil vi dele informasjon om deg:

  • dersom vi er pålagt å gjøre det iht. loven eller en juridisk prosess;
  • med politimyndighetene eller andre statsansatte;
  • når vi mener at slik deling er nødvendig eller passende for å hindre fysisk skade eller økonomisk tap eller i forbindelse med en etterforskning av mistenkt eller faktisk ulovlig aktivitet;
  • hvis det er nødvendig for å beskytte en persons grunnleggende interesser;
  • for å håndheve våre brukervilkår;
  • for å beskytte vår eiendom, tjenester og juridiske rettigheter;
  • for å forhindre svindel mot Brunswick, våre tilknyttede selskaper, samarbeidspartnere eller autoriserte forhandlere;
  • for å støtte revisjons-, samsvars- og corporate governance-funksjoner; eller
  • for å overholde alle aktuelle og gjeldende lover.

Vi forbeholder oss retten til å overføre opplysninger vi har om deg dersom vi selger eller overfører hele eller deler av virksomheten eller aktivaene våre.

DITT PERSONVERN I CALIFORNIA

Hvis du er bosatt i California, tillater paragraf 1798.83 i Californias privatrettslige lovgivning at du ber om informasjon om deling av dine personopplysninger fra vår side til tredjeparter for tredjepartenes direkte markedsføring i løpet av det foregående kalenderåret. Vi vil gi deg en oversikt over hvilke kategorier av personopplysninger som deles, samt en liste med tredjepartenes navn og adresser. Du kan legge frem en slik forespørsel ved å sende en e-post, med bevis på at du er innbygger i California, til privacy@brunswick.com.

Noen av nettstedene gir deg mulighet til å legge ut innlegg offentlig.  Hvis du er bosatt i California og er under 18 år, og du er registrert bruker av et nettsted der disse retningslinjene er lagt ut, tillater paragraf 22581 i California Business and Professions Code at du ber om, og får innvilget, fjerning av innhold eller informasjon som du har lagt ut offentlig. Du kan sende forespørselen på e-post, med en detaljert beskrivelse av det spesifikke innholdet eller informasjonen, til privacy@brunswick.com. Legg ved bevis på at du er innbygger i California, og alderen på den forespørrende part. Vær oppmerksom på at en slik forespørsel ikke sikrer fullstendig eller utstrakt fjerning av innholdet eller informasjonen du har lagt ut, og at det kan finnes omstendigheter der loven ikke krever eller tillater fjerning, selv om du ber om det.

LENKER TIL ANDRE NETTSTEDER

Våre nettsteder kan tilveiebringe lenker til andre nettsteder, for å gjøre det enklere for deg, og til informasjon. Disse nettstedene kan drives uavhengig av våre nettsteder. Nettsteder det kobles til kan ha egne personvernerklæringer eller -politikker, og vi anbefaler på det sterkeste at du leser gjennom disse, dersom du besøker nettsteder vi har lenker til. I den grad et nettsteder vi har lenker til og som du besøker ikke utgjør en del av dette nettstedet, er vi ikke ansvarlig for innholdet deri, bruk av nettstedene eller personvernpraksisten til nettstedene.

ANNONSER FRA TREDJEPARTER

Tredjeparter, herunder annonsører, vil innhente informasjon, potensielt også personopplysninger, om dine aktiviteter over tid og på tvers av nettsteder når du bruker nettstedene.  Disse tredjepartene forsyner Brunswick med datainnhenting, rapportering, annonseresponsmåling, analyseinformasjon og hjelp til å levere relevante markedsføringsmeldinger og annonser.

Tredjeparters innhenting av dine personopplysninger styres ikke av denne personvernpolitikken. Les personvernpolitikkene til disse tredjepartene for å finne ut hvordan de innhenter og bruker dine personopplysninger.

Mange tredjepartsannonsører og enkelte nettlesere og mobilenheter lar deg velge å avstå fra å motta reklame fra tredjeparter. Informasjon og ressurser for bortvelging av interessebasert reklame er tilgjengelig fra Digital Advertising Alliance, på http://www.aboutads.info/choices/.  Enkelte mobilannonseselskaper og lignende enheter lar deg også velge å ikke godta sporing eller motta målrettede annonser på mobilenheten, ved å laste ned appen App Choices, på www.aboutads.info/appchoices.   Merk at du ved å velge bort disse mekanismene ikke velger bort å motta annonser. Du vil fortsette å motta generiske annonser når du besøker nettstedene og andre steder på nettet.

INFORMASJON VI OVERFØRER

Nettstedene som denne personvernpolitikken gjelder for, er underlagt amerikansk lov, med mindre annet angis heri. Når du bruker nettstedene eller gir oss personopplysninger, overfører du personopplysningene til USA. I tillegg overfører vi personopplysningene vi innhenter på nettstedene til andre land der vi driver forretninger, og disse har ikke nødvendigvis de samme datavernlovene som landet du bor i. Når vi overfører opplysningene til andre land, vil vi beskytte disse opplysningene som beskrevet her, selv om et gitt land ikke nødvendigvis har de samme lovene for personvern og databeskyttelse som det landet du bor i. Du samtykker i og godtar at vi innhenter, overfører og behandler dine personopplysninger i samsvar med denne personvernpolitikken.

SLIK BESKYTTER VI PERSONOPPLYSNINGER

Vi opprettholder administrative, tekniske og fysiske sikkerhetsforanstaltninger for å beskytte mot tap, misbruk og uautorisert adgang, deling, endring og destruering av informasjonen du tilveiebringer når du besøker eller bruker nettstedene.

DINE RETTIGHETER – ADGANG OG KORRIGERING

Du har rett til å be om adgang til personopplysningene vi har innhentet om deg med hensikt å gjennomgå, endre eller be om sletting av informasjonen.  Du har også rett til å be om et eksemplar av informasjonen vi har innhentet om deg.  I enkelte situasjoner kan du også be om at vi begrenser eller avslutter behandlingen av opplysningene dine. 

Hvis du vil sende en forespørsel om adgang, gjennomgang eller korrigering av personopplysninger vi har innhentet om deg, kan du kontakte oss på privacy@brunswick.com eller ved hjelp av en av fremgangsmåtene angitt i avsnittet «Slik kontakter du oss» under. 

For å hjelpe deg med å verne om eget personvern og sikkerhet, vil vi gjøre det som med rimelighet kan forventes for å verifisere identiteten din, for eksempel ved å kreve passord og bruker-ID før vi gir deg adgang til opplysningene dine.

Du vil bli informert om eventuelle handlinger utført på personopplysningene dine som svar på en forespørsel som er sendt for modifisering, sletting eller begrensninger på behandlingen av personopplysningene.

Når databehandling er basert på samtykke fra deg, har du rett til å når som helst trekke tilbake slikt samtykke, uten at det påvirker lovligheten av behandling basert på dette konseptet før nevnte tilbaketrekking.  Du har også rett til dataportabilitet når databehandlingen er basert på en kontrakt mellom deg og Brunswick og dataene ble behandlet automatisk.  Du kan utøve disse rettighetene ved å sende en skriftlig forespørsel til privacy@brunswick.com.  Brunswick vil besvare forespørselen din innen en måned.

Du har rett til å levere en klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten for personvern eller datavern i din jurisdiksjon. 

INFORMASJONSLAGRING

Brunswick lagrer alle personopplysninger så lenge det aktuelle forretningsforholdet varer, eller, der det er nødvendig, i samsvar med selskapets retningslinjer og planer for informasjonsadministrasjon.  Når Brunswick sletter personopplysninger på grunnlag av en forespørsel fra en registrert person, vil selskapet gjøre det som med rimelighet kan forventes for å sikre at alle tilfeller av informasjonen slettes fullt og helt.  For forespørsler om adgang, korrigering og sletting henviser vi til avsnittet «Dine rettigheter - adgang og korrigering» i disse retningslinjene.

Brunswick vil beholde den nødvendige dokumentasjon for å vise overholdelse av alle sine forpliktelser og for å gjøre det mulig for Brunswick eller en annen revisor utpekt av selskapet, til å utføre revisjon, herunder inspeksjon, og til å delta i slike revisjoner.

Brunswick skal beholde et skriftlig register over databehandlingsaktiviteter. Dette registeret skal angi databehandlingsaktiviteter etter kategori.  Brunswick vil beholde den nødvendige dokumentasjon for å vise overholdelse av alle sine forpliktelser og for å gjøre det mulig for Brunswick eller en annen revisor utpekt av selskapet, til å utføre revisjon, herunder inspeksjon, og til å delta i slike revisjoner.

SAMSVAR MED PRIVACY SHIELD

Brunswick, samt deres amerikanske tilknyttede selskaper, avdelinger og datterselskaper, som angitt under, overholder EU-U.S. Privacy Shield Framework og Swiss-U.S. Privacy Shield Framework for Human Resources personaldata, som fremsatt av det amerikanske Department of Commerce, med hensyn til innhenting, bruk og lagring av personopplysninger som overføres fra Den europeiske union og Sveits til USA for Brunswicks personaladministrasjon. Brunswick har sertifiser overfor Department of Commerce at selskapet overholder Privacy Shield Principles for Human Resources personaldata. Hvis det finnes uoverensstemmelser mellom vilkårene i denne personvernpolitikken og Privacy Shield-prinsippene, skal Privacy Shield-prinsippene gå foran. Du kan lese mer om Privacy Shield-programmet og se vår sertifisering, på https://www.privacyshield.gov/.

Brunswicks amerikanske forretningsenheter som overholder Privacy Shield-prinsippene for personlige personalopplysninger er følgende: Attwood Corporation; BBG Logistics, Inc.; Blue Water Finance, Inc.; Boston Whaler, Inc.; Brunswick Commercial & Government Products, Inc.; Brunswick Family Boat Co. Inc.; Brunswick Financial Services Corporation; Brunswick Leisure Boat Company, LLC; Brunswick Marine in EMEA, Inc.; Brunswick Marine Sales Corporation; Brunswick Product Protection Corporation; Cybex International, Inc.; Garelick Mfg. Co.; Land 'N' Sea Distributing, Inc.; Life Fitness International Sales, Inc.; Lund Boat Company; Marine Power International Limited; Marine Power International Pty. Limited; Marine Power New Zealand Limited; Sea Ray Boats, Inc.; og Thunder Jet Boats, Inc.

Med hensyn til personavdelingenspersonopplysninger som mottas eller overføres i samsvar med Privacy Shield er Brunswick og deres tilknyttede enheter, som angitt over, underlagt U.S. Federal Trade Commissions myndighet mht. etterforskning og håndhevelse.

Under visse omstendigheter kan ansatte som har sendt personopplysninger til Brunswick i personaløyemed benytte seg av bindende voldgift dersom andre tvisteløsningsmetoder har blitt prøvd og ikke ført frem, som beskrevet i vedlegg 1 i Privacy Shield.

Som beskrevet i Privacy Shield-prinsippene, forblir Brunswick ansvarlig for alle dine personopplysninger som er mottatt for personalfunksjonen under Privacy Shield og deretter overført til en tredjepart som fungerer som representant på deres vegne.

Brunswick forplikter seg til å samarbeide med EUs databeskyttelsesmyndigheter (DPA-er) og sveitsiske Federal Data Protection and Information Commissioner (FDPIC) og følge rådene som gis av disse myndighetene i forbindelse med personaldata som overføres fra EU og Sveits i forbindelse med et ansettelsesforhold. 

SLIK KONTAKTER DU OSS

Hvis du har spørsmål eller kommentarer om denne personvernpolitikken, kan du kontakte:

Brunswick Corporation
Attn: Law Department
26125 N. Riverwoods Blvd., Suite 500
Mettawa, IL 60045
Telefon: 855-283-1103 or 847-735-4002
E-post: privacy@brunswick.com

Hvis du vil oppdatere kontaktopplysningene eller innstillingene dine, få opplysningene dine fjernet fra adresseregisteret vårt eller ikke lenger motta e-post med markedsføring som følge av informasjon innhentet via produktregistreringskort eller andre kilder, kan du gjøre det ved å:

  • justere innstillingene i en konto du har opprettet gjennom nettstedene;
  • si opp abonnementet via lenkene du finner i e-poster fra oss; eller
  • kontakte oss på privacy@brunswick.com eller ved hjelp av en av fremgangsmåtene som er nevnt i dette avsnittet.
logo-privac.jpg